Svečano otvorenje biblioteke Kulturnog Centra "Kralj Fahd" i Karađoz-Begove Biblioteke

  • Administrator
  • 22 april 2018

U povodu svjetskog Dana knjige u utorak, 17.04. 2018. godine, u 18:00 h, u prostorijama Kulturnog centra „Kralj Fahd“, Ogranak u Mostaru, je otvorena objedinjena biblioteka knjižnog fonda Kulturnog centra Kralj Fahd i Karađoz-begove biblioteke.

Objedinjena Biblioteka danas ima preko 10 000 bibliotečkih jedinica. Biblioteku su presijecanjem vrpce u prisustvu velikog broja javnih i društvenih radnika u Mostaru otvorili direktor Kulturnog centra, doc. dr. Mohammed Al Alshaykh, mostarski muftija mr. Salem ef. Dedović, i ministar obrazovanja i kulture u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona Rašid Hadžović.

Saradnja između dvije biblioteke je stara nekoliko godina u kojima su realizovane brojne zajedničke aktivnosti. „Želja nam je da ova biblioteka ima knjige iz svih znanstvenih i humanističkih područja kako bi se čitaoci mogli dalje naučno razvijati i usavršavati“, kazao je direktor Kulturnog centra doc. dr. Mohammed Al Alshaykh.

Pred samo otvaranje o značaju biblioteka i značaju naučnog istraživanja u velikoj Sali Kulturnog centara govorio je prof.dr. Dževad Jahić.

U biblioteci korisnici imaju pristup cjelokupnom knjižnom fondu, od kojeg se velika većina može koristiti van Biblioteke, a knjige koje se ne mogu iznositi - mogu se koristiti tokom radnog vremena Biblioteke u sklopu koje se nalazi i čitaonica. Korisnicima na usluzi su i računari koje mogu koristiti u naučnoistraživačke svrhe. Članstvo u Biblioteci je besplatno i obnavlja se svake godine.

Radno vrijeme biblioteke:

ponedjeljak - petak

09:00 - 15:00

17:00 – 19:00

subota od 10:00 do 16:00 h.

Adresa - kontakt biblioteke:

Kresina 2, 88000, Mostar

email: bibliotekakc@outlook.com

Tel: 036/ 500 – 717


Povezane obavijesti